Wadada News for Kids trening

Wadada News for Kids trening (9, 10. i 13. Februara 2019. g.) za crnogorske televizije, je još jedan projekat kampanje „Birajmo šta gledamo“, Agencije za elektronske medije i UNICEF-a.

http://www.wadadanewsforkids.org/

Na treningu novinari, kamermani, tonci i montažeri imaju priliku da usavrše svoja znanja u pripremi programskih sadržaja namjenjenih djeci, a u skladu sa standardima Wadada programa.

Trening drži gospodin Jan‐Willem Bult, direktor Centra za djecu, mlade i medije u Holandiji. On ima višedecenijsko radno iskustvo na holandskom javnom servisu i to u produkciji programa za djecu i mlade, serija i filmova i dobitnik je mnogih nagrada poput Prix Jeunesse International, Japan Prize, Dutch Academy Award, Dutch Golden Calf, Cinekid Kinderkast i Prix Danube.

Crnogorske televizije koje učestvuju u ovom treningu dobiće pristup onlajn videoteci sa novinskim TV prilozima koji su u formatu Wadade napravili mladi sa svih kontinenata i moći će da ih besplatno emituje. Takođe, sve TV novosti koje za Wadadu naprave mladi Crne Gore biće dostupne u ovoj onlajn videoteci i televizije širom svijeta, koje imaju pristup Wadada mreži, moći će besplatno da ih emituju.

SHARE